T 0497 234001

Fortuna Sittard – BoostYourClub

Wat veel mensen niet weten, is dat Boost Creators voorkomt uit BoostYourClub. Enkele jaren terug bouwden Bas en Martijn een crowdfundpagina voor sportverenigingen, die een kapitaal konden sparen voor bijvoorbeeld een nieuw kunstgrasveld of nieuwe kleedkamers. Even later werd er een platform gebouwd, waarmee Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) de banden met amateurverenigingen kunnen aanhalen.

De leden van de amateurverenigingen kunnen namelijk via een website, die opgemaakt is in de huisstijl van de amateurvereniging, tickets kopen voor de thuiswedstrijden van de BVO. Van elke gekochte ticket, gaat er vanuit de BVO een bepaalde bedrag terug naar de amateurvereniging, waardoor deze club kan sparen voor een bepaald doel. Het platform voor de BVO’s is een soort schil om het kaartverkoopsysteem. BoostYourClub heeft dus een koppeling gecreëerd met het externe platform.

Het platform 

Het platform voor BVO’s werd uitgebreid getest bij FC Eindhoven en werd daarna ‘live’ gezet. Niet veel later volgde ook een andere club uit de Keuken Kampioen Divisie (eerste divisie): FC Volendam. Ondertussen adviseerde de Coöperatie Eerste Divisie (onderdeel van de KNVB) de andere eerste divisie clubs om met ons platform te gaan werken. Hier wordt nu verder mee gesproken. De eerste clubs uit de Eredivisie zijn al vastgelegd: Fortuna Sittard en Fortuna Sittard.

Het platform van BoostYourClub biedt voor de BVO meerdere voordelen:

  • De betaling en data-opslag vinden rechtstreeks plaats in het ticketingsysteem
  • BVO heeft een tool om de banden met de amateurvereniging te versterken
  • Elke amateurvereniging krijgt een webpagina in haar eigen huisstijl
  • Amateurvereniging kan zelf bepalen waarvoor zij sparen

 

 

#boostyourclub #fortunasittard #platform #verenigingsactie

© 2020 Boost Creators